Vsi (filmi) doma

datum: 10.04.2020

kategorija: Aktualno

Približujejo se praznični dnevi, zato vam z akcijo Vsi (filmi) doma želimo še posebej polepšati nadaljnjih nekaj dni z naborom slovenskih filmov. Ne zamudite dveh celovečernih igranih prvencev, komedij in animiranih filmov za otroke.

Na ogled je celovečerni igrani film V leru <https://bsf.si/sl/film/v-leru/> (1999) prvenec režiserja Janeza Burgerja. V nabor filmov dodajamo tudi romantični celovečerni igrani film Paris.love <https://bsf.si/sl/film/parislove/> (2007), prav tako prvenec scenarista in režiserja Boris Petkoviča ter njegov kratki igrani film Volilni molk <https://bsf.si/sl/film/volilni-molk/> (2009).

Med kratkimi igranimi filmi je tudi Kresnik: Ognjeno izročilo <https://bsf.si/sl/film/kresnik-ognjeno-izrocilo/> (2014) režiserja Davida Sipoša. Sledi komedija Fountain <https://bsf.si/sl/film/fountain/> (2017) scenarista in režiserja Gorana Vojnovića. V njem igrajo Francesco Borchi, Bojan Emeršič, Moamer Kasumović in legendarni Jernej Šugman. Študijski projekt K.A.O.S. <https://bsf.si/sl/film/kaos/> (2016) je kratki igrani film režiserja Nikolaja Vodoška, Kratki animirani film Čas za večerjo <https://bsf.si/sl/film/cas-za-vecerjo/> (2016) scenarista in režiserja Filipa Biharja je nastal v produkciji Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, temu pa se pridružuje kratki študentski animirani film Vino ni rešitev <https://bsf.si/sl/film/vino-ni-resitev/> (2012) Paule Ramos Valios in Žive Čonkaš. Dodajamo pa tudi dodatne kratke animirane TV serije Princ Ki-ki-do <https://bsf.si/sl/film/princ-ki-ki-do/> (2014) v produkciji Ozor.

O novostih akcije Vsi (fimi) doma Vas bomo sproti obveščali po kanalih Baze slovenskega filma, Slovenskega filmskega centra in na družbenih omrežjih. Aktualni spored in dostop do filmov pa je ves čas na voljo tudi na https://bsf.si/sl/novice/vsi-filmi-doma/