Gledališče Glej, Eva Nina Lampič in Urška Brodar: Potencialna predstava

od 22.10.2016 do 23.10.2016

Berlin

V oktobru 2016 je Gledališče Glej v sklopu svojega programa Rezident, namenjenega mladim gledališkim avtorjem, skupaj z gledališčem Ballhous Ost iz Berlina in s podporo umetniške rezidence Ministrstva za Kulturo, omogočilo enomesečno rezidenco avtoric Eve Nine Lampič in Urške Brodar (obeh delujočih na relaciji Berlin-Ljubljana) za projekt z naslovom Potencialna Predstava (http://www.ballhausost.de/produktionen/a-potential-performance/). 

Potencialna predstava obstaja le skozi fragmente različnih načinov posredovanja in skupinskega zamišljanja prizorov. Je predstava o predstavi, ki sicer ne obstaja in tudi nima tega namena, lahko pa si jo vsi skupaj brez težav ves čas predstavljamo, in tako po svoje tudi zares obstaja.

Prvi del sklopa vaj se je v maju in juniju že odvil v Gledališču Glej, v oktobru je tritedenski proces potekal še v  prostorih Ballhouse Ost in se zaključil z javnimi prezentacijami 22. in 23. oktobra. Ljubljanska premiera pa je sledila v decembru v Gledališču Glej.

Pri nastajanju potencialne predstave v Berlinu so sodelovali: Urška Brodar, Eva Nina Lampič, Melissa Krodman, Dani Modrej, Nejc Cijan Garlatti in Maruša Majer.