Božično-novoletna koncerta v Slovenski katoliški misiji v Berlinu

od 14.12.2016 do 15.12.2016

Berlin

Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani pod vodstvom dirigentke Jerice Gregorc Bukovec je 14. decembra 2016 nastopil v Slovenski katoliški misiji — cerkvi sv. Elizabete — in se predstavil z deli slovenskih zborovskih (Makor, Strahovnik, Lebič, Pahor, Prus, Lavrenčič, Čopi, Jež) ter peščice svetovnih skladateljev. Zbor, ki šteje okoli 40 članov in združuje študentke in študente fakultet Univerze v Ljubljani, je navdušil s svojo izvedbo.

15. decembra pa je potekal skupen nastop Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani ter Baročnega orkestra Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani s solisti Ljubljanske opere in profesorji na Akademiji za glasbo (tenorist Dejan Maksimiljan Vrbančič, sopranistka Theresa Plut,  sopranistka Christina Thaler, mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst, baritonist Jaka Mihelač). Baročni Orkester in Baročni Zbor ljubljanske Akademije za glasbo je bil ustanovljen leta 2010, njegov ustanovitelj je profesor čembala in dirigent Egona Mihajlović. V Berlinu se je predstavil v polni sestavi.

Prireditev se je zaključila okoli devete ure, sledila je pogostitev s tradicionalnimi slovenskimi jedmi in druženje nastopajočih ter gostov v spodnjih prostorih slovenske katoliške misije.