Razstava Sous les pavés, la plage! ter performativni intervenciji Ich bin ein B̶e̶r̶l̶i̶n̶e̶r̶F̶r̶a̶n̶k̶f̶u̶r̶t̶e̶r̶Münchner

dne 20.06.2017

Berlin

V sklopu umetniške rezidence se je 20. junija 2017 v Galeriji  Projektraum Ventilator 24 Berlin predstavljal slovenski umetnik Zoran Srdić Janežič, ki je za javnost pripravil enodnevno razstavo Sous les pavés, la plage! ter performativni intervenciji Ich bin ein B̶e̶r̶l̶i̶n̶e̶r̶F̶r̶a̶n̶k̶f̶u̶r̶t̶e̶r̶Münchner.

Sous les pavés, la plage! (Pod pločniki - plaža!) je bila enodnevna razstava risb, fotografij, zapiskov in granitnih kock s pločnikov Berlina, ki je dokumentirala razmišljanje na temo svobodnega izražanja. Razstava je izpostavila urbani element granitne kocke, ki prekriva zemljo, a je hkrati lahko tudi orožje, in s tem namignila na ponavljajoče se revolucije ter pogoje njihovih družbenih sprememb.

V sklopu projekta projekt Ich bin ein B̶e̶r̶l̶i̶n̶e̶r̶F̶r̶a̶n̶k̶f̶u̶r̶t̶e̶r̶Münchner pa se je umetnik sprehodil po ulicah Berlina s sliko Črnka, s katero je slikar Anton Ažbe, delujoč v Münchnu, močno zaznamoval razvoj takratnega slikarstva v Evropi in Rusiji.