Koncert Izidor Erazem Grafenauer

dne 11.05.2018

v cerkvi sv. Elizabete, Slovenska katoliška misija, Kolonnenstraße 38, 10829 Berlin

Petek, 11.5.2018 ob 19.00 v cerkvi sv. Elizabete, Slovenska katoliška misija, Kolonnenstraße 38, 10829 Berlin

Vstop prost

Izidor Erazem Grafenauer je slovenski kitarist in lutnjist je rojen aprila 1991. Diplomiral je na Akademiji za glasbo iz kitare, svoje znanje pa je dodatno izpopolnjeval na študiju specializacije v Zagrebu in na magistrskem študiju lutnje v Benetkah. Je prejemnik več prvih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih ter prejemnik dveh študentskih Prešernovih nagrad Akademije za glasbo.

Kot solist se je predstavil z različnimi orkestri (Orkester Slovenske filharmonije, Orkester Mariborske opere,…), hkrati pa koncertira v okviru Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije, Amici della musica,…

Bernardo Brizani je že kot deček kazal izjemen glasbeni talent. Pri 13-ih letih je imel prvi samostojni koncert v Slovenski filharmoniji. Pri 14-ih, takoj po končani osnovni šoli, se je vpisal na študij violončela in postal najmlajši študent v zgodovini Akademije za glasbo. Študiral je v razredu prof. Igorja Škerjanca in študij zaključil leta 2012. Vzporedno s študijem v Ljubljani je končal tudi šestletni študij pri svetovno znani profesorici violončela Nataliji Gutman na Konservatoriju v Firencah. Magistriral je leta 2016 na Akademiji za glasbo v Detmoldu, kjer je tudi nadaljeval specializacijo in jo letal 2017 kot najmlajši v Nemčiji tudi zaključil.

V svoji mladi glasbeni karieri je osvojil številne nagrade in priznanja ter igral kot solist in v komornih zasedbah na mnogih pomembnih glasbenih prireditvah (solistični nastop v Slovenski filharmoniji, nastop s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, koncert treh nagrajencev tekmovanja The Alexander&Buono Competitions v znameniti newyorški dvorani Kosciuszko Foundation Auditorium in drugi).